Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας στην Πελοπόννησο

Μετά από την αδράνεια και την ακινησία του (υγρού σχετικά) χειμώνα που μόλις έφευγε, η προοπτική εκδρομής (με υποσχέσεις για ΗΛΙΟ από τη μετεωρολογική υπ.) και μάλιστα τριήμερης ήταν από μόνη της αρκετή για να μας κάνει χαρούμενους. Σάββατο πρωί λοιπόν 8:00 και συναντιόμαστε όλοι στην αρχή της εθνικής Αθηνών Κορίνθου, στο γνωστό meeting point. Το "όλοι" περιλαμβάνει εκτός από εμάς άλλες 2 Transalp (Τηλέμαχος&Μαρία, Γιάννης&Έλενα) και ένα αυτοκίνητο με τους θαρραλέους και τολμηρούς επιβαίνοντες (Νίκος & Δήμητρα).

Ξεκίνημα λοιπόν αφού ορίσαμε checkpoint στην Κόρινθο. Η κίνηση ήταν αυξημένη όχι όμως απελπιστική. Πρώτη στάση, στα διόδια της Ελευσίνας. Στα διόδια αυτά έτυχε να βρίσκομαι πρώτος οπότε πήγα να κανονίσω για όλους. Αφού λοιπόν συνεννοούμαι με τον υπάλληλο, παίρνω τα 3 αποκόμματα-αποδείξεις και πάμε να φύγουμε. Ξεκινάει ο Γιάννης και ακολουθεί ο Τηλέμαχος. Ξαφνικά η μπάρα κατεβαίνει και χτυπάει με φόρα το κράνος του Τηλέμαχου!!! Αφού συνήλθαμε από την τρομάρα και δεν φάνηκε να υπήρχε κάποιο πρόβλημα συνεχίσαμε, ελαφρώς τσαντισμένοι. Στάση μετά την παλιά γέφυρα στο Ισθμό, και αναμονή για τη άφιξη του αυτοκινήτου, η οποία έγινε εντυπωσιακά σύντομα. Επόμενο checkpoint στη Σπάρτη για γαλακτομπούρεκο και φύγαμε.

Η εθνική προς Τρίπολη γνωστής ποιότητας, σου φτιάχνει τη διάθεση (αν δεν είναι ήδη τέλεια) όσο γίνεται. Κάπου στη μέση προς Σπάρτη, και παρόλη την κίνηση στο δρόμο, πριν προλάβουν να τελειώσουν οι καπνίζοντες το τσιγάρο νάσου και το αυτοκίνητο με τον 'τρελό' οδηγό και την θαρραλέα πέρα από κάθε όριο κυοφορούσα σύζυγο.

 

Τη Σπάρτη δεν την γυρίσαμε, απλά τη διασχίσαμε αλλά σίγουρα όταν έχεις τέτοια θέα στην πόλη σου δεν μπορείς παρα να είσαι ικανοποιημένος, ο Ταΰγετος από πάνω ήταν επιβλητικότατος. Ο Τηλέμαχος μας οδήγησε καρφί σε ένα μαγαζάκι με παραδοσιακά γλυκά γιατί για τα τελευταία χιλιόμετρα οδηγάγαμε με το γαλακτομπούρεκο εμπρός από τα μάτια, όπως το λαγουδάκι στις κυνοδρομίες.

Πριν φύγουμε για παρακάτω κάναμε μια παράκαμψη και ανηφορίσαμε προς τον πανέμορφο Μιστρά. Τα χρονικά περιθώρια δεν μας επέτρεπαν είσοδο και περιήγηση, απλά θαυμάσαμε απέξω και τραβήξαμε μερικές φωτογραφίες. , . Πέρασμα από Καιάδα και οι απαραίτητες φωτογραφίες. 

Φτάσαμε Κορώνη και αφού έφυγε το άγχος του δωματίου, κάναμε ένα μικρό περίπατο δίπλα στην ήρεμη θάλασσα και απολαύσαμε την γαλήνη του τοπίου . Αακολούθησε καταπληκτικό φαγητό δίπλα ακριβώς στη θάλασσα  , στη συνέχεια γλυκο/καφές και κάπου εκεί το διαλύσαμε (εκτός από όσους αγωνίστηκαν ηλεκτρονικά με τα super bikes τους). H συνέχεια το βράδυ ήταν προδιαγεγραμμένη, ένα ζεστό μπάνιο και ΥΠΝΟΣ.

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑαχχχχχχχχ Καλημέρα! Τι ωραία Για να δούμε και λίγο έξω..ε α μ. τι σύννεφα είναι αυτά..Γμτ.. Συνάντηση κατά τις 9:00-9:30 σε τοπική τυροπιτερύ(!) και μετά το αναγκαίο refuelling σε πρωτείνες φεύγουμε δυτικά. Φοινικούντα (χμ) και μετά Μεθώνη (εδώ μάλιστα!) Εκτός προγράμματος η παρατεταμένη επίσκεψη στο κάστρο αλλά άξιζε, είναι πάρα πολύ όμορφο  και δικαιούται πολλές θέσεις στο φιλμ της φωτογραφικής σας μηχανής. Κάπως έτσι φαντάζομαι τα τοπία σε ΄χωρες όπως Σκωτία, Ιρλανδία κτλ κτλ....   Και το κάστρο στην Πύλο είναι καλοδιατηρημένο και μεγαλεπήβολο με αρκετή πρασινάδα τριγύρω. Καφές στην πλατεία της Πύλου και σχεδιασμός για το υπόλοιπο της μέρας. Κάπου εκεί αρχίσαμε την προσπάθεια επικοινωνίας με τη "γιαγιά" (code name για το δωμάτιο που είχαμε κλείσει στη Δίβρη προς χάριν της εκεί τηλεφωνήτριας) με σκοπό την επιβεβαίωση της κράτησης. Τελικά αυτό ήταν ανέφικτο λόγω προβλήματος στο τηλέφωνό της και παρόλες τις προσπάθειες τις επόμενες ώρες δεν βγήκε τίποτα.
Έξω απο το Κάστρο Μεθώνης
Μεθώνη
Πύλος
Ναβαρίνο
Ταρζανιές στο κάστρο Μεθώνης
Μεθώνη
Μεθώνη
Σκοτία !!! (Μεθώνη)

Ξεκινάμε όλοι μαζί παραλιακά προς τα πάνω και μετά την Κυπαρισσία κόβουμε μέσα με στόχο την Ανδρίτσαινα από επαρχιακούς δρόμους. Μέσα από ορεινό δίκτυο που όλο και μάζευε πιο βαριά σύννεφα από πάνω μας, φτάνουμε εκεί γύρω στις 4:00 και αναζητούμε με αγωνία ταβέρνα για να ανακουφιστούμε από την βασανιστική πείνα. Η τοπική ταβέρνα του ΠΑΠΑΡΗ (κανένα σχόλιο για το όνομα) ήταν τελικά καλή επιλογή. 5:45 σήμανε η ώρα που αποχωρισμού, μερικοί φύγανε για Κορώνη πάλι (όπου και τελικά έφτασαν αργούτσικα μετά από αρκετή κούραση) και οι υπόλοιποι συνεχίζουμε με στόχο υποτίθεται την Δίβρη αν τα καταφέρναμε. Όμως επειδή η κράτηση δεν είχε επιβεβαιωθεί και τελικά δεν θα αντέχαμε να φτάσουμε εκεί κατάκοποι βραδιάτικα για να βρούμε τα δωμάτια με άλλους μέσα αποφασίσαμε να ψάξουμε και στο δρόμο για κάτι άλλο. Ο συνδυασμός σούρουπου, ψιλόβροχου, μεγάλης διαδρομής μπροστά και αβεβαιότητας για την διαμονή ήταν λίγο βαρύς και μας πλάκωσε για λίγο αλλά μετά το βόλεμα μας τελικά στην Κρέστενα όλα έφτιαξαν μεμιάς!

Μετά από συνεννόηση με τα κινητά, 10:30-11:00 ορίστηκε η επόμενη συνάντηση για το πρωί Καθαράς (και λιγότερο συννεφιασμένης) Δευτέρας στην Καρύταινα. Αφού η ομάδα επανασυγκροτήθηκε στην γραφικότατη Καρύταινα με τα πολύ ωραία κτήρια, συνεχίζουμε μέχρι Δημητσάνα μέσα από πανέμορφο τοπίο αλλά και καλής χάραξης και οδοστρώματος δρόμο, για ξεκούραση, καφέ και μερικά ψώνια. Καρύταινα και Στεμνίτσα από τα πιο ωραία μέρη στην περιοχή, καλοί εκδρομικοί στόχοι. Εφοδιαστήκαμε με τα παραδοσιακά φαγώσιμα της ημέρας και λίγο παραέξω, στο δρόμο προς Βυτίνα τιμήσαμε τη μέρα τσακίζοντας λαγάνες, ελιές, χαλβά, ταραμά κτλ κτλ , να είχαμε και έναν αετό! Πριν την Βυτίνα υπάρχει το γνωστό προκλητικό (για τα on-off) ποτάμι....
Παράκαμψη για Βυτίνα, χωρίς στάση όμως μέχρι το Πλανητέρο, δίπλα στην Κλειτορία στο πανέμορφο δάσος με τα ξεραμένα φύλλα κάτω δίπλα στα ποτάμια. Συνεχίζοντας για Καλάβρυτα και Μέγα Σπήλαιο στάση δεν κάναμε μέχρι το σημείο που βρίσκεται πάνω στην κορυφή του βουνούμε απίστευτη θέα στη θάλασσα,. Μετά από ένα κομμάτι κουραστικού δρόμου φτάσαμε στο Διακοπτό και συγκεκριμένα σε τοπική ταβέρνα, για το τελευταίο φαγοπότι της εκδρομής.

Άλλα ταξιδιωτικά | Αρχική Σελίδα